, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Ντ. Τράμπ προτίθεται να μην επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S400

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός στο να αναστείλει τις προγραμματιζόμενες κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών S 400.
Όπως μεταδίδει το CNN κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι «περίπλοκη», αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «εξετάζει διάφορες λύσεις». Απέδωσε μέρος της ευθύνης για τις εξελίξεις στην κυβέρνηση Ομπάμα και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βλέπουν την Τουρκία ως σύμμαχο.
«Η Τουρκία ήταν πάντα φίλος μας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα επισκεφθεί τη χώρα κάποια στιγμή.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέψουν την αγορά των F-35, εάν αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα S400, καθώς φοβούνται ότι η Μόσχα θα μπορούσε να συγκεντρώσει ευαίσθητες πληροφορίες για τα μαχητικά.
Μάλιστα το Κογκρέσο έχει απειλήσει να επιβάλλει κυρώσεις ως απάντηση, αλλά ο Ερντογάν πρόσφατα εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Τραμπ δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο εξαιτίας της πολύ καλής προσωπικής σχέσης του. Λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, έσπευσε μάλιστα να επισημάνει ότι θα προχωρήσει κανονικά η αγορά των S400.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.