15:43, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Ο Ραφ Σίμονς αποχωρεί από τον Calvin Klein

Ο Ραφ Σίμονς αποχωρεί από τον οίκο Calvin Klein, ενώ δεν έχει συμπληρώσει δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής δημιουργικού του αμερικανικού brand.
Ο Βέλγος σχεδιαστής μόδας παραιτείται οκτώ μήνες πριν από το τέλος του συμβολαίου του, ανέφερε τo Business of Fashion την Παρασκευή. Τα έσοδα του brand ήταν μικρότερα των προσδοκιών του τρίτου τετράμηνου του τρέχοντος έτους και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PVH, σχολίασε: «Είμαστε απογοητευμένοι από την έλλειψη απόδοσης των επενδύσεων μας στην Calvin Klein 205W39NYC halo και πιστεύουμε ότι μερικά από τα Calvin Klein Jeans που επαναπροωθήθηκαν ήταν υπερτιμημένα και δεν είχαν τις πωλήσεις που σχεδιάσαμε”. Το συμβόλαιο του Ραφ Σίμονς στον Calvin Clein λήγει τον Αύγουστο.
Ο γεννημένος το 1968 στη μικρή πόλη Νέερπελτ του Βελγίου Ραφ Σίμονς σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο και σχέδιο επίπλων στη Γκενκ και ταυτόχρονα ήταν μαθητευόμενος στον Walter Van Beirendonck στο σχέδιο μόδας. Το 1995 δημιούργησε τη δική του ανδρική σειρά ρούχων. Το 2006 σχεδίασε την ανδρική και γυναικεία σειρά για τον οίκο Jil Sander, το 2012 έγινε διευθυντής δημιουργικού του Dior και το 2016 ανέλαβε επικεφαλής δημιουργικού του Calvin Κlein.