10:40, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Πορτογαλία: Επιστροφή των 12 Γερμανών στην πατρίδα

Σήμερα πρόκειται να επιστρέψουν στη χώρα τους οι δώδεκα Γερμανοί που είχαν τραυματισθεί στο πρόσφατο δυστύχημα με λεωφορείο στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 29 συμπατριωτών τους.
Γερμανικό ιατρικό αεροσκάφος, ένα Airbus A310, απογειώθηκε από την Κολωνία και έφθασε στο αεροδρόμιο Κριστιάνο Ρονάλντο γύρω στις 08:15 τοπική ώρα όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι δώδεκα Γερμανοί τραυματίες αναμένεται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους σήμερα, ενώ ένας συμπατριώτης τους επέστρεψε χθες. Μέχρι στιγμής μόνον ένας τραυματίας δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης, 29 τουρίστες γερμανικής καταγωγής που βρίσκονταν σε διακοπές βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το λεωφορείο που τους είχε παραλάβει από το ξενοδοχείο τους για να τους μεταφέρει σε εστιατόριο ανετράπη και έπεσε πάνω σε ένα σπίτι στο χωριό Κανίσο, που βρίσκεται μεταξύ της Φουνσάλ και της πόλης Σάντα Κρουζ.
Δεκαεπτά γυναίκες και 12 άνδρες, ηλικίας από 40 έως 60 ετών, συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων. Άλλοι 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 25 Γερμανοί και δύο Πορτογάλοι, ο οδηγός του λεωφορείου και μία ξεναγός.