Ρωσία: Το πλήγμα από κεραυνό ίσως ευθύνεται για τη συντριβή του αεροπλάνου στη Μόσχα

Διάφορες εκδοχές για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους Soukhoi Superjet 100 στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, που στοίχισε τη ζωή σε 41 ανθρώπους, εξετάζουν οι ρωσικές αρχές.
Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία διερευνά τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους Soukhoi Superjet 100 κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής του προσγείωσης στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, εξετάζει διάφορες εκδοχές, μεταξύ των οποίων η ανεπαρκής εκπαίδευση των πιλότων και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τα τεχνικά προβλήματα και οι μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Τη δήλωση αυτή έκανε η επίσημη εκπρόσωπος της επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.
Σύμφωνα με την  iefimerida.gr,  η ίδια ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον τόπο της συντριβής στο Σερμέτιεβο, στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ανακριτικής Επιτροπής Αλεξάντρ Μπαστρίκιν έδωσε εντολή να διερευνηθούν λεπτομερώς όλες οι συνθήκες κάτω υπό τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα, να προσδιορισθούν τα αίτια και οι συνθήκες που προκάλεσαν την τραγωδία, καθώς και όλα χωρίς εξαίρεση τα άτομα οι ενέργειες ή η απραξία των οποίων συνετέλεσαν στον θάνατο ανθρώπων.
Νωρίτερα, το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δική του πηγή στις ανακριτικές αρχές είχε μεταδώσει ότι πλήγμα από κεραυνό εξετάζεται ως η βασική αιτία που προκάλεσε την αεροπορική τραγωδία. «Ως κύρια αιτία, θεωρείται το πλήγμα που δέχθηκε το αεροσκάφος από κεραυνό, το οποίο είχε ως συνέπεια να πάψουν να λειτουργούν τα αυτόματα όργανα του αεροσκάφους. Κατά την προσγείωση του το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προσέκρουσε δύο φορές στον διάδρομο προσγείωσης με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες», δήλωσε η πηγή επισημαίνοντας ότι για πλήγμα από κεραυνό μιλάει το πλήρωμα του αεροσκάφους και επιζήσαντες επιβάτες.