23:35, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Σιβηρία: Τουλάχιστον 53 νεκροί από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο

Τουλάχιστον 53 είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εμπορικό κέντρο, στο Κεμέροβο της Σιβηρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Η φωτιά στο εμπορικό κέντρο, το οποίο που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ καθώς και πολλά καταστήματα, ξεκίνησε από την κινηματογραφική αίθουσα, μέσα στην οποίο βρέθηκαν τα περισσότερα θύματα, και επεκτάθηκε στους υπόλοιπους χώρους.

Οι διασώστες κατόρθωσαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους, όμως εξακολουθούν να παραμένουν αρκετοί αγνοούμενοι.

Υπό κράτηση έχει τεθεί ο επικεφαλής της εταιρείας που διαχειριζόταν το εμπορικό κέντρο, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για την άμεση έναρξη έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται τον κυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο, οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν 1 εκατομμύριο ρούβλια ως αποζημίωση (περίπου 14.160 ευρώ).

πηγή: Ναυτεμπορική