15:33, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στην αλληλογραφία του Ομπάμα,των Κλίντον και του CNN

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ καθώς μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στην αλληλογραφία του ζεύγους Κλίντον, εντοπίστηκε ύποπτο δέμα και με παραλήπτη τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μυστικής Υπηρεσίας, τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε “πρόσωπα που προστατεύονται” από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεσττσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας.
Εν τω μεταξύ, ύποπτο δέμα εστάλη και στον Λευκό Οίκο, ενώ εκκενώθηκαν τα γραφεία της TimeWarner, όπου στεγάζεται το δίκτυο CNN, σύμφωνα με αναρτήσεις δημοσιογράφων του στο Twitter. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε ύποπτο δέμα στα γραφεία, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είναι σαφές το κατά πόσον το δέμα αυτό είναι παρόμοιο με τα άλλα.