, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εργασίας της Ε.Ε

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ε.Ε. Οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις, με κύριο θέμα την πρόταση της Κομισιόν για το πακέτο ανάκαμψης.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά, μέσω του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, έδωσε έμφαση όχι μόνο στη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και στον άμεσο σχεδιασμό πολιτικών για την ανάσχεση των επιπτώσεων στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, έγινε καταγραφή των νέων δεδομένων από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που οδήγησε στη χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών και σε μία νέα πραγματικότητα στον κόσμο της εργασίας (τηλεργασία, εξ αποστάσεως εργασία, κτλ).
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι η επανακατάρτιση και η αναβάθμιση δεξιοτήτων θα αποτελέσουν τους κρίσιμους παράγοντες για τη διατήρηση και την εξεύρεση θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.