, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Αγοράστε κυνηγετικό όπλο, όχι ημιαυτόματο…"

mpaidenΝα αγοράσουν όπλο για την αυτοπροστασία τους όχι όμως ημιαυτόματο, αλλά κυνηγετικό συμβουλεύει τους πολίτες  ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος στηρίζει τις προτάσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον έλεγχο των όπλων, έδωσε την παραπάνω συμβουλή για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών στη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης χθες στο Facebook.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος διαθέτει και ο ίδιος δύο κυνηγετικά όπλα που, όπως λέει, φυλάσσει σε κλειδωμένο ντουλάπι στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, τόπο καταγωγής του, και έχει δώσει σαφείς οδηγίες στη σύζυγό του Τζιλ πώς να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που δεχτεί εισβολή αγνώστου στο σπίτι.

«Κατοικούμε σε μία περιοχή δασώδη και απομονωμένη. Είπα, Τζιλ, αν υπάρξει ποτέ πρόβλημα, απλά βγες από το μπαλκόνι εδώ… όπλισε αυτό το κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε δύο φορές έξω από το σπίτι. Σου υπόσχομαι ότι όποιος κι αν πάει να μπει (στο σπίτι) δεν θα το κάνει. Δεν χρειάζεσαι AR-15. Είναι δυσκολότερο να στοχεύσεις. Είναι δυσκολότερο στη χρήση και ουσιαστικά δεν χρειάζεσαι 30 σφαίρες για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου», είπε ο κ. Μπάιντεν και πρότεινε: «αγόρασε ένα κυνηγετικό όπλο».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, γνωστός για την εξιστόρηση μεγάλων προσωπικών ιστοριών στις δημόσιες εμφανίσεις του, προωθεί το σχέδιο του κ. Ομπάμα για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας ύστερα από την πολύνεκρη επίθεση τον Δεκέμβριο σε σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.