, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αφγανιστάν: Πάνω από 30 νεκροί σε νοσοκομείο – Τζιχαντιστές εισέβαλαν μεταμφιεσμένοι ως γιατροί

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν, έπειτα από επίθεση σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ από ενόπλους που μεταμφιέστηκαν ως γιατροί και εισήλθαν στις εγκαταστάσεις. Οι ένοπλοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας του νοσοκομείου, ενώ το ισλαμικό κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Η επίθεση ξεκίνησε με μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο πίσω μέρος του συγκροτήματος του νοσοκομείου στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Αξιωματούχοι είπαν ότι τουλάχιστον τρεις ένοπλοι ντυμένοι όπως το ιατρικό προσωπικό εισήλθαν, στη συνέχεια στο δωμάτιο 400 στις εγκαταστάσεις του Sardar Mohammad Daud Khan και πήραν θέσεις στους επάνω ορόφους.
Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε, τη στιγμή που αφγανικές ειδικές δυνάμεις συγκρούονταν με τους ενόπλους, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
O πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ashraf Ghani, δήλωσε ότι στην τελευταία αυτή επίθεση «ποδοπατούνται όλες οι ανθρώπινες αξίες. Σε όλες τις θρησκείες, ένα νοσοκομείο θεωρείται ως απρόσβλητος χώρος και τον να επιτίθεται κάποιος σε αυτόν, ουσιαστικά επιτίθεται στο σύνολο του Αφγανιστάν», είπε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Καμπούλ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Ο Αμπντούλ Καντίρ, ένας υπάλληλος του νοσοκομείου, δήλωσε στο Reuters ότι είδε ένα ένοπλο ντυμένο με το παλτό ενός λευκού γιατρού να παίρνει ένα ΑΚ-47 και ανοίγει πυρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν ασθενή και έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου.
Φώτο: AP

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.