, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Βολιβία: 898 κρούσματα της γρίπης Η1Ν1, 11 νεκροί

Στη Βολιβία καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες 898 κρούσματα της γρίπης που προκαλεί ο ιός Η1Ν1 και ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους έντεκα, όμως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας δεν πρόκειται για επιδημία σε εθνικό επίπεδο.

“Σε εθνικό επίπεδο, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Οι δυτικές περιοχές είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο”, δήλωσε ο Τζόνι Ράδα, διευθυντής της Υπηρεσίας Επιδημιολογίας του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 898 κρούσματα της γρίπης, τα 606 στο διαμέρισμα της πρωτεύουσας Λα Πας.

Ο Ράδα διευκρίνισε πως στις περιοχές Λα Πας και Ορούρο έχει σημάνει “υγειονομικός συναγερμός” που επιτρέπει τη λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων.

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λα Πας και τρεις στη Σάντα Κρους, Η επιδημία πλήττει ηλικιωμένους και παιδιά μικρής ηλικίας, καθώς και χρόνια ασθενείς–υπερτασικούς και διαβητικούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτήν της παγκόσμιας επιδημίας το 2009. “Υπάρχει μια τάση μείωσης του αριθμού των θανάτων”, τόνισε.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει αν το στέλεχος του ιού προέρχεται από τον άνθρωπο, τα πτηνά ή τους χοίρους. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.