, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γύρισε σελίδα η χήρα του Τζομπς: Ο έρωτας, οι διακοπές και η τεράστια περιουσία

Όταν ο ιδιοφυής συνιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2011, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του περιήλθε στην κατοχή της συζύγου του, Λορίν Πάουελ, η οποία έγινε μία από τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους, ενώ είναι η 6η πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη.
Σήμερα, έξι χρόνια μετά το θάνατο του Τζομπς, η Λορίν φαίνεται ότι έχει γυρίσει σελίδα στην προσωπική της ζωή. Φωτογραφίες που ήρθαν προσφάτως στη δημοσιότητα την δείχνουν να απολαμβάνει της διακοπές της στην Κροατία με το νέο της σύντροφο στο 100 εκατομμυρίων σκάφος «Venus» του Τζομπς, σχεδιασμένο από τον Philippe Starck, το οποίο δεν χρησιμοποίησε ποτέ.
Στα στιγμιότυπα η Λορίν φαίνεται να απολαμβάνει τα αξιοθέατα του Ντουμπρόβνικ, με τον Άντριαν Φέντι, δικηγόρο και πρώην δήμαρχο της Ουάσινγκτον, καθώς και με τη 19χρονη κόρη της, Eve.
Ο Στιβ Τζομπς είχε παραγγείλει τη θαλαμηγό το 2008, λίγα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο. Ωστόσο, ποτέ δεν τη χρησιμοποίησε, καθώς η ναυπήγησή του ολοκληρώθηκε το 2012, ένα χρόνο δηλαδή μετά το θάνατό του.
Η Λορίν Πάουελ είναι αυτή που διατηρεί την ιδιοκτησία της θαλαμηγού.
Ο Στιβ Τζομπς πέθανε τον Οκτώβριο του 2011 από καρκίνο του παγκρέατος. Με την Πάουελ είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, ενώ εκείνος είχε άλλη μία κόρη από προηγούμενο γάμο.
Ο Φέντι διετέλεσε δήμαρχος της Ουάσινγκτον από το 2007 έως το 2011, ενώ επισήμως ανακοίνωσε το διαζύγιό του από τη σύζυγό του Μισέλ, τον Ιανουάριο του 2013. Είχαν επίσης τρία παιδιά.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Washington Post ότι εκείνη την χρονική περίοδο ξεκίνησαν να έχουν στενότερες επαφές ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Πάουελ ήταν η πέτρα του σκανδάλου. Ήδη είχαν γνωριστεί από το 2011 σε φιλανθρωπική εκδήλωση.
Το ζευγάρι είναι μαζί τουλάχιστον δύο χρόνια, με ελάχιστες φωτογραφίες να έχουν διαρρέυσει στον Τύπο, όταν το 2015 τους συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός στην Καραϊβική.

H 6η πλουσιότερη γυναίκα του πλανήτη

Όταν ο ιδιοφυής συνιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2011, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του περιήλθε στην κατοχή της συζύγου του, Λορίν Πάουελ, η οποία έγινε από τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Η Πάουελ παντρεύτηκε με τον Στιβ Τζομπς το 1991, δέκα χρόνια πριν από την παρουσίαση του πρώτου iPod και σήμερα διαχειρίζεται μία περιουσία που αγγίζει τα 16,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους Forbes.
Είναι ιδιοκτήτρια, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικών αεροσκαφών, ενώ διαχειρίζεται πολλά ακίνητα. Η κατοικία της οικογένειας Τζομπς στο Πάλο Άλτο αξίζει περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο Τζομπς είχε αγοράσει ένα κομμάτι γης 1.800 τ.μ στο Woodside για να χτίσει το σπίτι των ονείρων του. Επίσης, η οικογένεια κατέχει βίλα στο Μαλιμπού
Είναι η 6η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, πίσω από την εκλιπούσα ιδιοκτήτρια της L’Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, την κληρονόμο της Wal-Mart, Άλισ Γουόλτον, την κληρονόμο της Mars, Ζακλίν Μαρς, τη χήρα του Μισέλ Φερέρο, Μαρία Φράνα Φισόλο και την κληρονόμο της BMW, Σουζάνε Κλάτεν .
Η περιουσία της προέρχεται κυρίως από τις μετοχές της Walt Disney Company που κληρονόμησε από τον σύζυγό της, όπως ανέφερε το Business Insider.
Αυτές οι μετοχές έφτασαν τα 7,4 δισ. δολάρια, όταν ο Τζομπς πούλησε την εταιρεία του παραγωγής κινουμένων σχεδίων, Pixar στη Disney το 2006. Σήμερα η αξία τους φτάνει τα 12,7 δισ. δολάρια. σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η τελευταία της επένδυση της είναι στο αμερικανικό περιοδικό The Atlantic, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 160 χρόνια, αλλά το ύψος της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό.
Η πιο πλούσια γυναίκα στον τομέα της τεχνολογίας έκανε την εξαγορά μέσω της φιλανθρωπικής της οργάνωσης Emerson Collective, η οποία είναι αφιερωμένη σε προγράμματα για το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Με τον Στιβ Τζομπς γνωρίστηκαν το 1989 όταν εκείνος πήγε για διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου φοιτούσε εκείνη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.