, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Παρίσι

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως Αμερικανοί, διαδήλωσαν σήμερα το Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίον κατηγορούν για «ρατσισμό» και «σεξισμό».

 «Δεν είμαστε εδώ για να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, σεβόμαστε τη δημοκρατική διαδικασία. Όμως δεν σεβόμαστε τις αξίες του”, εξήγησε ο Γιούσεφ Αλμουτζράμπι, ένας Αμερικανός φοιτητής που ζει τους τελευταίους έξι μήνες στη Γαλλία.Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Απορρίψτε τον Τραμπ» και  «Το Παρίσι κατά του Τραμπ», περίπου 300-400 διαδηλωτές έκαναν πορεία μέχρι τον Πύργο του Άιφελ. «Χτίστε ένα τείχος γύρω από τον Τραμπ, θα το πληρώσω εγώ!», είχε γράψει ένας από αυτούς στο πλακάτ που κρατούσε, παραπέμποντας στο τείχος που υπόσχεται ότι θα χτίσει ο εκλεγμένος πρόεδρος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ορισμένοι, όπως η Τζέσι Κανέλος που εργάζεται στο Παρίσι εδώ και μερικούς μήνες, πήγαν στη διαδήλωση για να πάρουν δύναμη. «Το πρώτο 48ωρο μετά τις εκλογές έκλαιγα πολύ. Είμαι ακόμη σοκαρισμένη αλλά πρέπει να προχωρήσουμε και το να βρίσκομαι εδώ με βοήθησε πολύ», είπε.

Αρκετοί Γάλλοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση. «Αυτές οι εκλογές έχουν συνέπειες για όλον τον κόσμο, όχι μόνο για τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ένας από τους οργανωτές, ο Σιλβέστρ Ζαφάρ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τραμπ για το ΝΑΤΟ, τη Συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Από τις 8 Νοεμβρίου έχουν γίνει πολλές διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ κυρίως σε αμερικανικές πόλεις αλλά επίσης στο Βερολίνο και το Λονδίνο.ethnos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.