, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ινδία: Λήψη δραματικών μέτρων για τον καθαρισμό του αέρα

Η ινδική κυβέρνηση λαμβάνει δραματικά μέτρα για τον καθαρισμό του αέρα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του στόχου να πωλούνται αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα σε μόλις 13 χρόνια.
Εάν η ποσότητα βενζινοκίνητων και ντίζελ οχημάτων στους δρόμους της Ινδίας μειωθεί, θα πέσουν και τα επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που οδηγούν στον πρόωρο θάνατο 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Πιγιούς Γκογιάλ, η Ινδία θα επιδοτεί την κίνηση για τα πρώτα δύο έως τρία χρόνια, έως ότου η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων γίνει ανεξάρτητη λόγω ζήτησης.
Η Ινδία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ξοδεύοντας κάθε χρόνο 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε πετρέλαιο. Η μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε ενεργειακά έξοδα, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr. Η μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα θα εξοικονομήσει χρήματα όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στους οδηγούς ιδιωτικών οχημάτων.
Ο Γκογιάλ, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ινδικής Βιομηχανίας 2017 στο Νέο Δελχί, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επενδύσει στην κατασκευή υποδομών σταθμών φόρτισης, ξεκινώντας από μεγάλες αστικές περιοχές όπως το Δελχί. Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης μεθόδους όπως η εναλλαγή μπαταριών, ώστε τα αυτοκίνητα να μην περιμένουν να φορτιστούν οι μπαταρίες.
Η μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βοηθήσει επίσης τη χώρα να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν κατά 37% μέχρι το 2030. Εξάλλου, πολλές ινδικές πόλεις με πρώτο το Νέο Δελχί διαθέτουν από τις χειρότερες ποιότητες αέρα στον πλανήτη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.