, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ιταλικά ξενοδοχεία προσφέρουν μία μέρα δωρεάν διαμονής υπό …έναν όρο!

Αν θέλετε να κάνετε μία ρομαντική απόδραση και τα σχέδιά σας πηγαίνουν για λίγο πίσω λόγω οικονομικών δυσχερειών αρκετά ιταλικά ξενοδοχεία σας δίνουν τη λύση. Πώς; Σας προσφέρουν μία μέρα δωρεάν διαμονής στις εγκαταστάσεις τους, υπό έναν όρο όμως.
Εκείνη την ημέρα θα πρέπει να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να συλλάβετε ένα παιδί.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Russian Today, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας στην Ιταλία, δέκα ξενοδοχεία στην πόλη Ασίζη στην κεντρική Ιταλία προώθησαν την Παρασκευή την καμπάνια «Δωμάτιο Γονιμότητας», προσφέροντας τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων σε όσους καταφέρουν να συλλάβουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα εν λόγω ξενοδοχεία είτε παρέχοντας εντελώς δωρεάν τη δεύτερη διανυκτέρευση στους επισκέπτες τους που προσπαθούν να γίνουν γονείς.
Το σλόγκαν της καμπάνιας είναι «Venite ad Assisi. Insieme!» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Ελάτε στην Assisi. Mαζί!». Σύμφωνα με το Russian Today, εκείνοι που θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη προσφορά θα πρέπει να δείξουν στους υπεύθυνους των ξενοδοχείων ένα πιστοποιητικό γέννησης που να αποδεικνύει ότι πριν από εννέα μήνες συνέλαβαν το μωρό τους σε κάποιο από τα δωμάτιά τους.
Η συγκεκριμένη ιδέα ανήκει στον Eugenio Guarducci, έναν σύμβουλο τουρισμού, ο οποίος ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο προωθεί την ιστορική πόλη της Ιταλίας και ταυτόχρονα προκαλεί προβληματισμό στον κόσμο σχετικά με τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά υπογεννητικότητας της χώρας του.
«Τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά υπογεννητικότητας στη χώρα μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κοινωνία στα επόμενα χρόνια», λέει εκπρόσωπος της εκστρατείας. «Το να έρχεται στον κόσμο ένα παιδί είναι μια βαθιά χειρονομία αγάπης, η οποία θα πρέπει να ενθαρρυνθεί, παρά τις όποιες δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν στη ζωή», προσθέτει.
Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι δεν συμφωνούν όλοι με τη συγκεκριμένη ιδέα, με τις τοπικές αρχές να αποστασιοποιούνται από την εν λόγω εκστρατεία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017.
Μάλιστα ο Claudio Ricci, ένας περιφερειακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος της Ασίζης είπε ότι θα εξετάσει κατά πόσο μία τέτοιου είδους εκστρατεία προβάλλει μία θετική εικόνα για την προώθηση της περιοχής.huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.