, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΜΚΟ κατά της διαφθοράς θα προφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Τραμπ

Στη δικαιοσύνη κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα προσφύγει, όπως ανακοίνωσε εχθές, η μη κυβερνητική οργάνωση κατά της διαφθοράς, Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (Crew).
Ο λόγος είναι η παραβίαση του αμερικανικού Συντάγματος σε σχέση με έσοδα που εξακολουθεί να έχει σε ξένες χώρες και τη διατήρηση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, των δεσμών που έχει με εκατοντάδες εταιρείες που συνδέονται με τον όμιλό του.
Η μκο επισημαίνει κυρίως την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.
“Όταν ο πρόεδρος θα διαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνίες με αυτές τις χώρες, ο αμερικανικός λαός δεν θα έχει κανένα μέσο για να μάθει αν φροντίζει επίσης για τα κέρδη του επιχειρηματία Τραμπ”, υπογραμμίζει η οργάνωση.
Για να αποφύγει ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων, ο Ντόναλντ Τραμπ εμπιστεύτηκε τη διεύθυνση της εταιρείας του στους δυο μεγαλύτερους γιους του όπως και σε έναν παλιό συνεργάτη του, τον Άλεν Βάισελμπεργκ. Ωστόσο δεν τις παραχώρησε, το οποίο σημαίνει ότι εξακολουθεί πάντα να έχει οικονομικό συμφέρον από την τύχη του ομίλου του.
Να σημειωθεί πως άρθρο του Αμερικανικού Συντάγματος ορίζει πως κανένα πρόσωπο που κατέχει κάποιο δημόσιο αξίωμα δεν μπορεί χωρίς τη συμφωνία του Κογκρέσου να “αποδεχθεί κάποιο δώρο, κάποιο έσοδο, ή οποιοδήποτε αξίωμα ή τίτλο από έναν βασιλιά, πρίγκιπα ή ένα ξένο κράτος”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.