, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πάνω από 150 οι νεκροί μετά από έκρηξη παγιδευμένου βυτιοφόρου

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση με παγιδευμένο βυτιοφόρο την περασμένη εβδομάδα στην Καμπούλ ξεπέρασε τους 150, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας Ασχράφ Γάνι, καθιστώντας την επίθεση αυτή την πλέον αιματηρή στην αφγανική πρωτεύουσα μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν το 2001. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν ένα βυτιοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά, “κατάλληλα για στρατιωτική χρήση” όπως επισήμανε ο Γάνι, εξερράγη στην είσοδο αυστηρά φρουρούμενης περιοχής της πόλης, όπου βρίσκονται πρεσβείες ξένων χωρών και κτίρια κυβερνητικών υπηρεσιών.
“Δεν είμαστε οι μοναδικοί στόχοι, σύσσωμη η διπλωματική κοινότητα ήταν ο στόχος αυτής της επίθεσης”, είπε ο Γάνι στους ξένους διπλωμάτες που παραβρέθηκαν σε διάσκεψη στην Καμπούλ. Προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περίπου 90 νεκρούς και τουλάχιστον 460 τραυματίες. Όλοι οι νεκροί ήταν Αφγανοί και ο Γάνι απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής στους 13 αστυνομικούς που σταμάτησαν το βυτιοφόρο όταν επιχείρησε να εισέλθει στην φρουρούμενη περιοχή και σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία προκάλεσε βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.