, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πολιτεία της Νέας Υόρκης: Νέο νομικό όριο στην ηλικία για τη σύναψη γάμου

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι αυξάνεται το νόμιμο όριο ηλικίας για τη σύναψη γάμου από τα 14 στα 18 χρόνια, αφού τους τελευταίους μήνες νέες περιπτώσεις αναγκαστικών γάμων ανήλικων κοριτσιών έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση στις ΗΠΑ.
«Είναι ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τα παιδιά και να εμποδίσουμε τους αναγκαστικούς γάμους», δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μάριο Κιούμο.
Μέχρι τώρα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπως και στις περισσότερες αμερικανικές Πολιτείες, αν και επί της αρχής η σύναψη γάμου επιτρέπεται μεταξύ ατόμων άνω των 18 ετών, μπορούν να θεωρηθούν γάμοι ήδη από την ηλικία των 14 ετών αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων και/ ή δικαστική απόφαση.
Περισσότεροι από 3.800 ανήλικοι, σχεδόν όλοι κορίτσια, έχουν παντρευτεί στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης από το 2000 ως το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το γραφείο του κυβερνήτη.
Σε εθνικό επίπεδο η ένωση Unchained at last, που μάχεται κατά των γάμων ανηλίκων, εκτιμά ότι σχεδόν 248.000 παιδιά έχουν παντρευτεί στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, σχεδόν πάντα με άνδρες 18 ετών και άνω.
Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία που ισχύει στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, οι γάμοι επιτρέπονται από την ηλικία των 17 ετών, μόνο όμως εφόσον δικαστής έχει επιβεβαιώσει προηγουμένως ότι ο ανήλικος συμφωνεί ελεύθερα στην ένωση αυτή και ότι ο γάμος δεν θα βλάψει τη σωματική και πνευματική του υγεία.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.