, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τουλάχιστον 26 τραυματίες από σοβαρές αναταραχές σε πτήση προς Κίνα

Οι επιβάτες της China Eastern Airlines μίλησαν για τον τρόμο μετά την πτήση τους από το Παρίσι που χτυπήθηκε χθες από σοβαρές αναταραχές, κάνοντας πολλούς να χτυπήσουν στο ταβάνι.
Μερικοί επιβάτες υπέστησαν κατάγματα στη βάση του κρανίου, σπονδυλική βλάβη, κατάγματα ώμων και τραυματισμούς του τριχωτού της κεφαλής κατά τη διάρκεια της τρομακτικής εμπειρίας που άφησε τουλάχιστον 26 τραυματίες, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η είδηση ήρθε μόλις μια εβδομάδα μετά από μια πτήση της China Eastern Airlines από το Σίδνεϊ η οποία αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω όταν το πλήρωμά του παρατήρησε μια τεράστια τρύπα στον κινητήρα του αεροσκάφους.
Το περιστατικό συνέβη στην αεροπορική πτήση MU774 της China Eastern Airlines περίπου στις 3 π.μ. στο Πεκίνο στις 18 Ιουνίου, περίπου τέσσερις ώρες μετά την απογείωση.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Kunming Changshui με ασφάλεια έξι ώρες αργότερα και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αμέσως στο Νοσοκομείο του Yunnan και στο νοσοκομείο Yan’an στο Kunming, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Το Xinhua ανέφερε ότι οι επιβάτες υπέστησαν τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων των καταγμάτων του κρανίου, των καταγμάτων του ώμου και των τραυματισμών του τριχωτού της κεφαλής, που προκλήθηκαν από την πτώση των αποσκευών ή τις συγκρούσεις με θυρίδες ασφαλείας.
Τουλάχιστον 26 επιβάτες έχουν επιβεβαιωθεί ως τραυματίες. Τέσσερις από αυτούς υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς.
Πιστεύεται ότι πολλοί από τους τραυματίες επιβάτες δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας κατά τη στιγμή της αναταραχής.
«Αισθανθήκαμε έντονη αναταραχή δύο φορές και μικρές αναταράξεις τρεις φορές. Η διαδικασία διήρκεσε περίπου 10 λεπτά», είπε ένας επιβάτης στο Xinhua.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.