, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Άγκυρα: Δε δεχόμαστε συστάσεις από την Ελλάδα

Κλιμακώνει την αντιπαράθεση με την Αθήνα η Άγκυρα με φόντο τόσο την οριοθέτηση της ΑΟΖ, αλλά και γενικότερα τα ζητήματα στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτό το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως όσον αφορά στην οριοθέτηση των περιοχών ναυτικής δικαιοδοσίας, η Τουρκία «όπως ίσχυε και πριν, θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις».
«Σε αυτό το πνεύμα», συνεχίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, «δεν υπάρχει καμία συμβουλή που θα μπορούσαμε να δεχθούμε από την Ελλάδα  σχετικά με τις τεχνικές οριοθέτησης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».
Η ανακοίνωση αυτή είναι η απάντηση στην χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία τονίζονταν πως «η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτις του διεθνούς δικαίου Τουρκία».

#Tags: Ελλάδα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.