Απειλεί και εκβιάζει ο Ερντογάν! Τρίτο γεωτρύπανο και άνοιγμα συνόρων!

Ανεβάζει τους τόνους για γεωτρήσεις και προσφυγικό ο Τούρκος Πρόεδρος
Μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως «στην Ανατολική Μεσόγειο δεν κοιτάμε ποιος λέει τι. Κοιτάμε το τι λέμε εμείς!»
«Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι στην περιοχή. Όλες οι φρεγάτες και τα αεροσκάφη μας είναι σε ετοιμότητα. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει από τα δικαιώματα μας. Εδώ έχει δικαιώματα η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρεια Κύπρου» κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα έχουμε δικαίωμα να μιλάμε» υποστήριξε στο νέο του κρεσέντο.
Την ίδια ώρα ο  Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να «αναγκασθεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη», εάν η Άγκυρα δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των σύρων προσφύγων.
Μιλώντας στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι έτοιμη να ενεργήσει και μόνη της αν είναι αναγκαίο.
Την ίδια ώρα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πρόσεξε, μην πλησιάσεις», η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αναφέρει ότι η Ελλάδα κήρυξε Navtex στην ανατολική Μεσόγειο ως αντίδραση στην Τουρκία, αλλά τελικά «η Αθήνα δεν τόλμησε να περάσει το όριο που χάραξε η Άγκυρα», καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά πολεμικά πλοία της Τουρκίας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου».
Σχολιάζοντας την έκδοση δύο παράλληλων Navtex τόσο από το ελληνικό όσο και από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων τις ίδιες ημέρες και ώρες μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι δύο χώρες έφτασαν στο χείλος ενός θερμότατου επεισοδίου.
«Το μπρα ντε φερ στη νότια συνοριακή γραμμή του χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας έφερε τις δύο χώρες στο χείλος ενός θερμού επεισοδίου στις 4 Σεπτεμβρίου, ωστόσο «το ελληνικό πολεμικό ναυτικό δεν έβγαλε άχνα» γράφει χαρακτηριστικά η «Γενί Σαφάκ».

Σχολιάστε …