, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βουλγαρία: Γιατί παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης;

Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, Τσέτσκα Τσάτσεβα, έπειτα από πληροφορίες των ότι η ίδια και τρεις άλλοι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος GERB, αγόρασαν πολυτελή διαμερίσματα σε τιμές κατώτερες των αγοραίων.

Η Τσάτσεβα έχει αρνηθεί πως διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και έχει ζητήσει από την Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς να ερευνήσει τους όρους με τους οποίους απέκτησε πέρυσι ένα μεγάλο διαμέρισμα σε πολυτελή συνοικία της Σόφιας.

Ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, έκανε δεκτή την παραίτησή της, αφού συναντήθηκε μαζί της το πρωί. Η Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς άρχισε χθες έρευνα για τις επίμαχες ιδιοκτησίες.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα, αφού το βουλγαρικό τμήμα του ραδιοσταθμού Radio Free Europe/Radio Liberty και η μη κυβερνητική οργάνωση Ταμείο Κατά της Διαφθοράς (Anti-Corruption Fund) δημοσιοποίησαν την έρευνά τους για τις συμφωνίες ακινήτων.

Πηγές: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.