, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βρετανικά ΜΜΕ: Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ συμφώνησαν για το Brexit

Μετά τις έντονες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών, οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες κατέληξαν σε συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε «τεχνικό επίπεδο», αναφέρει πολιτική συντάκτρια του BBC.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινοποίηση της Λάουρα Κούενσμπεργκ στο Twitter, το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, θα συγκληθεί εκτάκτως αύριο, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις της πολύμηνης διαπραγμάτευσης για το διαζύγιο Βρετανίας – ΕΕ.
Από την πλευρά της, η βρετανική εφημερίδα The Sun αναφέρει ότι η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει αύριο κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλα τα μέλη του υπουργικού της συμβουλίου.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το ιρλανδικό ειδησεογραφικό δίκτυο RTE, οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές συμφώνησαν σε ένα κείμενο που περιλαμβάνει λύση για το τελευταίο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης για το Brexit, το ζήτημα των συνόρων της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγή: BBC

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.