, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται στην Ευρώπη

Εκατοντάδες πτήσεις ανά την Ευρώπη επηρεάζουν σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε Γερμανία και Γαλλία.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι 800 από τις 1.600 προγραμματισμένες πτήσεις της, εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων των ελεγκτών κυκλοφορίας και άλλων υπαλλήλων στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης, του Μόναχου, της Κολωνίας και της Βρέμης. Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχουν δικοί της εργαζόμενοι.

Όπως επισημαίνει το συνδικάτο Verdi, στόχος των κινητοποιήσεων, που επηρεάζουν περί τους 90.000 επιβάτες, είναι να ενταθεί η πίεση στην κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων για μισθολογικές αυξήσεις στο δημόσιο τομέα. «Ακατανόητη» χαρακτήρισε την απόφαση του Verdi η Lufthansa. «Είναι απολύτως απαράδεκτο να μεταφέρει το συνδικάτο την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση στους επιβάτες, που δεν έχουν καμία εμπλοκή σε αυτήν» σχολίασε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Μπετίνα Φόλκενς. Κάλεσε δε πολιτικούς και νομοθέτες να «προσδιορίσουν ξεκάθαρους κανόνες για τις απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις στον κλάδο».

Την ίδια ώρα η Air France ακυρώνει το 25% των προγραμματισμένων για σήμερα πτήσεών της, μετά και την ακύρωση του 1/3 το Σάββατο, εξαιτίας κινητοποιήσεων των εργαζομένων της. Το συνδικάτο, που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στον γαλλικό αερομεταφορέα απαιτεί μισθολογικές αυξήσεις 6%, ενώ η Air France αντιπροτείνει αύξηση μόλις 1%.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και στους σιδηροδρόμους στη Γαλλία, ως απάντηση στις εργασικές μεταρρυθμίσεις, που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.