, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τη CIA για απόπειρα δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα έχει κατηγορήσει τη CIA ότι σχεδίασε με τη Νότια Κορέα να δολοφονήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων των δύο περιοχών.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της CIA και της Σεούλ «έχουν καταστρώσει ένα κακόφημο σχέδιο» που περιλαμβάνει απροσδιόριστες «βιοχημικές ουσίες» για να σκοτώσουν τον νεαρό ηγέτη του κράτους κατά τη διάρκεια δημόσιων τελετουργικών εκδηλώσεων στην Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας του Βορρά.
Σε δήλωση που πραγματοποίησαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο είπε ότι για τη CIA «η δολοφονία με τη χρήση βιοχημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της ραδιενεργής ουσίας και της νανο-δηλητηριώδους ουσίας, είναι η καλύτερη μέθοδος που δεν απαιτεί πρόσβαση στον στόχο».
Η κατηγορία έγκειται στο γεγονός ότι η Πιονγκγιάνγκ εκδίδει διαρκώς αντιπολιτευτική ρητορική σε μια έντονη στάση απέναντι στη διοίκηση του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ για το πρόγραμμα όπλων.
Ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ του δυτικού και του απομονωμένου καθεστώτος έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες και η Πιονγκγιάνγκ έχει απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσει μια έκτη πυρηνική δοκιμή που θα αναζωπυρώσει περαιτέρω τις εντάσεις.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της CIA και της Σεούλ έχουν «διαφθαρεί ιδεολογικά και δωροδοκούν έναν πολίτη της ΛΔΚ με την επωνυμία Kim» για να εκτελέσουν την επίθεση εναντίον του ηγέτη, σύμφωνα με τη δήλωση.
«Θα ξεριζώσουμε και θα καταστρέψουμε ανελέητα μέχρι τον τελευταίο τους τρομοκράτες της αμερικανικής CIA και της μαριονέτας IS (υπηρεσία πληροφοριών) της Νότιας Κορέας», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι το εν λόγω σχέδιο ισοδυναμεί με «την κήρυξη πολέμου».
«Το φρικτό έγκλημα, το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα, είναι ένα είδος τρομοκρατίας όχι μόνο εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας αλλά και της δικαιοσύνης και της συνείδησης της ανθρωπότητας και μιας πράξης που ματαιώνει το μέλλον της ανθρωπότητας».
Η δήλωση δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με το τι συνέβη με τον καταγγελλόμενο κατάσκοπο.
Η Βόρεια Κορέα διατηρεί εκτεταμένες επιχειρήσεις επιτήρησης στον πληθυσμό της και η ανοιχτή διαφωνία κατά του καθεστώτος θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.