, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Μέι καλεί Βρυξέλλες σε ρόλο σωτήρα

«Όπως οι Βρετανοί βουλευτές θα βρεθούν ενώπιον μίας μεγάλης απόφασης την επόμενη βδομάδα, η Ε.Ε. θα πρέπει επίσης να αποφασίσει», πρόκειται να δηλώσει σε σημερινή ομιλία της σε εργάτες στο Λίνκονσαϊρ, στην ανατολική Βρετανία.

«Συμμετέχουμε και οι δύο σε αυτή τη διαδικασία. Είναι συμφέρον και της Ευρώπης να αποχωρήσει η Βρετανία με συμφωνία», θα διαμηνύσει η Μέι, σε μία προσπάθεια να απαντήσει και στους Εργατικούς, που την κατηγορούν ότι αφήνοντας ανοιχτό το σενάριο του no deal, έχει χάσει τη διαπραγματευτική της ικανότητα στις Βρυξέλλες.

«Εργαζόμαστε μαζί τους, αλλά οι αποφάσεις της Ε.Ε. τις επόμενες ημέρες θα έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην ψηφοφορία», θα υπογραμμίσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός παραδεχόμενη τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων.

Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία στη βρετανική κυβέρνηση για την ψηφοφορία της Τρίτης. Εάν αποδειχτεί ότι έχουν δίκιο και η συμφωνία καταψηφιστεί για μία ακόμη φορά, την επόμενη μέρα – στις 13 Μαρτίου – θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά εάν προτιμούν την αποχώρηση της χώρας χωρίς συμφωνία. Εάν ούτε το no deal Brexit περάσει – που είναι και το πιθανότερο – η βρετανική βουλή θα αποφασίσει στις 14 Μαρτίου πλέον εάν επιθυμεί μία μικρή παράταση του Άρθρου 50, ήτοι μία αναβολή του Brexit. Επ’ αυτού ωστόσο, θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της και η Ε.Ε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.