, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η.Π.Α: Η Χίλαρι Κλίντον δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες προεδρικές εκλογές

Την απόφασή της να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Χίλαρι Κλίντον, η οποία ηττήθηκε στις εκλογές του 2016 από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θα πάω πουθενά. Αυτό που διακυβεύεται στη χώρα μας, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με ανησυχεί βαθιά», επεσήμανε η πρώην υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή της στο News12, ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο της Νέας Υόρκης.

Η Κλίντον έχει ήδη συναντηθεί με πολιτικούς των Δημοκρατικών οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματος για να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές το 2020.

«Είπα σε όλους να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο, παρ’ όλο που υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος με πραγματικά προβλήματα και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ και τα οποία πρέπει να υπογράψουμε», εξήγησε η Κλίντον.

Σημείωσε επίσης ότι «αν και έχουμε σημειώσει μεγάλες προόδους», «μένουν να γίνουν πολλά σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων για να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει ίσες ευκαιρίες να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και η ταυτότητά του».

#Tags: ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.