, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ινδία: Άγνωστη αρρώστια προκαλεί απώλεια αισθήσεων, σπασμούς και ναυτία

Στην Ινδία εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ ένας κατέληξε από μία άγνωστη ασθένεια στη χώρα.
Αυτή η άγνωστη λοίμωξη έχει προκαλέσει σε πολλούς απώλεια των αισθήσεων, σπασμούς και ναυτία, όπως έγινε σήμερα, Δευτέρα, γνωστό από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.
Η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, στη νότια Ινδία, ανέφεραν πως περισσότεροι από 200 άνθρωποι πήραν εξιτήριο το Σαββατοκύριακο (05 – 06.12.2020) και πως έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο του Covid19. Επιπλέον ορολογικές εξετάσεις διεξάγονται.
“Τα αίτια της έξαρσης δεν είναι ακόμη γνωστά”, επισήμανε η τοπική κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας πως άνθρωποι κάθε ηλικίας φαίνεται πως είναι επιρρεπείς στη μόλυνση.

Πλήττει και τα παιδιά

Την ίδια ώρα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι θα στείλει μια ομάδα τριών ιατρών ειδικών για να ερευνήσουν τη λοίμωξη, από την οποία έχουν προσβληθεί περισσότερα από 300 παιδιά.
“Τα παιδιά, σύμφωνα με αναφορές, υποφέρουν από ζαλάδα, λιποθυμικά επεισόδια, πονοκέφαλο και εμετό”, σημειώνει το υπουργείο, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα από πόρτα σε πόρτα.
Το υπουργείο Υγείας στο Άντρα Πραντές ενημερώθηκε για το πρώτο περιστατικό το Σαββατοκύριακο, μετά τον θάνατο ενός 45χρονου, δήλωσε η Γκίτα Πρασαντίνι, διευθύντρια δημόσιας υγείας του κρατιδίου.
“Πήραμε δείγματα αίματος από τους ασθενείς για ορολογική εξέταση και βακτηριακή εξέταση προκειμένου να αποκλείσουμε οποιουδήποτε τύπου μηνιγγίτιδα”, είπε στο Reuters η Πρασαντίνι.
Οι αρχές εξετάζουν το δίκτυο υδροδότησης σε 20 σημεία στην πόλη Ελούρου, όπου έγιναν οι πρώτες αναφορές για τη μόλυνση, όπως και σε γειτονικές πόλεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.