, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καλιφόρνια: 7χρονη έπαθε αλλεργικό σοκ από οδοντόκρεμα και πέθανε

Μέσα από τα χέρια της έχασε την 7χρονη κόρη της Denise Saldate η Monique Altamirano από την Καλιφόρνια, και με αφορμή τη δική της τραγωδία προειδοποιεί άλλους γονείς να μην ξεχνούν να διαβάζουν τις ετικέτες με τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους.
Το άτυχο κορίτσι εμφάνισε αλλεργική αντίδραση σε ένα συστατικό οδοντόκρεμας.
Η οικογένειά της γνώριζε για την αλλεργία της στα γαλακτοκομικά και πάντα πρόσεχε τις ετικέτες των συστατικών στις οδοντόκρεμες. Αυτή τη φορά, και παρότι ήταν μια οδοντόκρεμα που το κορίτσι θα χρησιμοποιούσε για πρώτη φορά, δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο.
Όπως περιέγραψε η Altamirano, την κόρη της παρακολουθούσε αλλεργιολόγος από ενός έτους και όλη η οικογένεια πρόσεχε κάθε προϊόν που έμπαινε στο σπίτι. Αλλά η 4η Απριλίου στάθηκε μοιραία.
Μόλις άρχισε να βουρτσίζει τα δόντια της, δίπλα στην έφηβη αδελφή της, κοντοστάθηκε και είπε: «Νομίζω πως παθαίνω αλλεργική αντίδραση στην οδοντόκρεμα». Κι αμέσως, όπως περιγράφει η μητέρα της, τα χείλη της έγιναν μπλε. «Τη σήκωσα και την έβαλα στο κρεβάτι μου. Έτρεξα στο σαλόνι, είπα στην άλλη μου κόρη να καλέσει ασθενοφόρο κι άρπαξα το “EpiPen” (ένεση αδρεναλίνης)» αφηγείται.
Έκανε την ένεση και έδωσε στην Denise και τα εισπνεόμενα φάρμακα που έπαιρνε, και στη συνέχεια της έδωσαν, από την Άμεση Δράση οδηγίες για να της κάνει Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη. Το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στις 6 Απριλίου.
Σύμφωνα με τη New York Post, η οδοντόκρεμα που χρησιμοποίησε το κορίτσι είχε προειδοποιητική ετικέτα για τις πρωτεΐνες γάλακτος που περιείχε, αλλά κανείς δεν την πρόσεξε.
«Να διαβάζετε τα πάντα» είπε η Altamirano. «Μη χαλαρώνετε, μην ντρέπεστε να ρωτήσετε και α διασφαλίσετε πως όλα τα συστατικά είναι οκ. Να είστε τόσο προσεκτικοί για τα παιδιά σας…».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.