, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

To καλό κρασί θέλει… το προφυλακτικό του – Το ξεχωριστό οινοποιείο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

(AP Photo/Ramon Espinosa)

Ο Ορέστες Εστέβες κάνει κρασί από κουβανέζικα σταφύλια, στα οποία προσθέτει πιπερόριζα, ιβίσκο κι άλλα τροπικά φρούτα, μέσα σε γυάλινες φιάλες. Ως εδώ η διαδικασία ίσως να μην έχε κάτι πρωτότυπο. Ωστόσο στη συνέχεια ο κ. Εστέβες φοράει στον λαιμό της καθεμιάς φιάλης ένα προφυλακτικό για να αρχίσει η ευγενής διαδικασία της ζύμωσης.
«Το να βάζεις προφυλακτικό σε μια φιάλη είναι ακριβώς ό,τι κάνει κι ένας άντρας» είπε, στο Associated Press, o 65χρονος οινοποιός. «Στέκεται, το κρασί είναι έτοιμο, κι η διαδικασία ολοκληρώνεται».
Κάθε χρόνο στο οινοποιείο του ονόματι «El Canal» ο ίδιος μαζί με την γυναίκα του, τον γιο του και έναν βοηθό παράγουν κάθε χρόνο 300 φιάλες κρασί, των 20 λίτρων η καθεμιά

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.