, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Γιώργος Λάνθιμος διεκδικεί 3 βραβεία Gotham, κάνοντας το «The Favourite» ένα από τα φαβορί των επερχόμενων Όσκαρ

Για πολλούς τα Βραβεία Gotham θεωρούνται προπομπός των Όσκαρ αφού οι ανεξάρτητες ταινίες που βραβεύει κάθε χρόνο, καταλήγουν υποψήφιες ή νικήτριες στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Call Me Your Name, Moonlight, Birdman κ.α.).
Γι’ αυτό και οι τρεις υποψηφιότητες του «The Favourite», της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου που θριάμβευσε στο περασμένο Φεστιβάλ Βενετίας(Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και βραβείο ερμηνείας στην Ολίβια Κόλμαν), κάνουν τους ειδικούς να τη θεωρούν σίγουρο φαβορί των επερχόμενων Όσκαρ.
Το φιλμ εποχής του Λάνθιμου, με τις Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις, είναι υποψήφιο στις κατηγορίες “Καλύτερη Ταινία“, “Καλύτερο Σενάριο“, αλλά και για ένα ειδικό βραβείο της Επιτροπής για το Καλύτερο Καστ, που αφορά στις τρεις πρωταγωνίστριες.
Η απονομή των φετινών Gotham Awards θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου 2018 στη Νέα Υόρκη. Οι νικητές που θα προκύψουν, προέρχονται από τις ψήφους επιτροπών, αποτελούμενες από κριτικούς κινηματογράφου, δημοσιογράφους, υπεύθυνους μεγάλων φεστιβάλ κ.α.
 Αναλυτικά οι Υποψηφιότητες των Gotham Awards 2018:
Καλύτερη Ταινία:
First Reformed
The Favourite
Madeline’s Madeline
If Beale Street Could Talk
The Rider
Ειδικό Βραβείο Επιτροής – Καλύτερο Καστ:
«The Favourite» – Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη:
Μπο Μπέρνχαμ – «Eighth Grade»
Αρι Αστερ – «Hereditary»
Μπουτς Ράιλι – «Sorry to Bother You»
Κρίσταλ Μοσέλ – «Skate Kitchen»
Τζένιφερ Φοξ – «The Tale»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.