, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σρι Λάνκα: Θύματα τρία από τα τέσσερα παιδιά του δισεκατομμυριούχου της Asos

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης, πίσω από το μακελειό στην Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα, που έχει συγκλονίσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, καθώς είχε 290 νεκρούς και περίπου 500 τραυματίες, βρίσκεται τοπική ισλαμική οργάνωση, το National Thowheeth Jama’ath (NTJ).
Πληροφορίες των βρετανικών ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου Αντερς Χολς Πόβλσεν, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια από τα παιδιά της οικογένειας έχασαν την ζωή τους.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια είχε επισκεφθεί τη χώρα για τις διακοπές του Πάσχα και πριν από λίγες μέρες, ένα από τα κοριτσάκια του Χολς Πόβλσεν ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία στο Instagram,όπου απεικονίζονται τα τρία αδέλφια της μπροστά σε μια πισίνα.

Ποιος είναι ο Αντερς Χολς Ποβλσεν;
Ο Αντερς Χολς Πόβλσεν είναι ιδιοκτήτης της διεθνούς αλυσίδας ενδυμάτων Bestseller, καθώς και ο μεγαλύτερος μέτοχος στον κολοσσό ενδυμάτων Asos. Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα Times είναι και ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
O 46χρονος είναι στο Νο 252 της λίστας δισεκατομμυριούχων του Forbes και η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται στα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

 
Μαζί με τη σύζυγό του Ανν, απέκτησαν περίπου 200.000 στρέμματα στα υψίπεδα της Σκωτίας, σκοπεύοντας να τα διατηρήσουν στη φυσική τους κατάσταση για τις επόμενες γενιές.
«Δυστυχώς, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα δημοσιεύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Bestseller σε email. «Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας και ως εκ τούτου δεν έχουμε άλλα σχόλια», ολοκλήρωσε.
Πού έγιναν οι επιθέσεις – τι συνέβη
Οι επιθέσεις έγιναν σε δύο εκκλησίες και τέσσερα ξενοδοχεία στο Κολόμπο και κοντά στην πρωτεύουσα της κατά πλειονότητα βουδιστικής χώρας, καθώς και σε μια τρίτη εκκλησία στη βορειοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, στην Μπατικαλόα.
Στη Σρι Λάνκα μαινόταν επί δεκαετίες εμφύλια σύρραξη με τους αυτονομιστές μειονοτικούς Ταμίλ, που τερματίστηκε πριν από μια δεκαετία. Η βία των εξτρεμιστών αποκλιμακώθηκε έκτοτε.
Στη χώρα της Νότιας Ασίας με περίπου 22 εκατομμύρια κατοίκους υπάρχουν μεγάλες κοινότητες χριστιανών, μουσουλμάνων και ινδουιστών — η καθεμία αντιπροσωπεύει το 8-12% του πληθυσμού.
Παρότι η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχαν επιβάλει οι αρχές ήρθη νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η κίνηση ήταν ασυνήθιστα λίγη στο Κολόμπο. Στρατιώτες με αυτόματα όπλα στα χέρια φρουρούσαν μεγάλα ξενοδοχεία και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου σε μια συνοικία όπου εδρεύουν πολλές επιχειρήσεις, πολύ κοντά στα τέσσερα ξενοδοχεία που έγιναν στόχος βομβιστικών επιθέσεων χθες Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς.
Εκατοντάδες επιβάτες που είχαν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο του Κολόμπο τη νύχτα άρχισαν να κινούνται προς τα σπίτια τους αφού ήρθη.
Οι αρχές έχουν συλλάβει 24 υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τις επιθέσεις. Από το Βατικανό ως τις ΗΠΑ και την Ινδία, οι επιθέσεις προκάλεσαν κατακραυγή. Δεκάδες ξένοι — «γύρω στους 37» σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας — σκοτώθηκαν όταν έγιναν οι εκρήξεις στις εκκλησίες και τα ξενοδοχεία και άλλοι 19 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
Η αστυνομία ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι βρέθηκε αργά χθες βράδυ και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς μια «αυτοσχέδια» βόμβα τοποθετημένη σε δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο του Κολόμπο, που συνεχίζει τη λειτουργία του υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.