, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στη δημοσιότητα βίντεο από το ISIS που αποκεφαλίζει Ρώσο πράκτορα – Εξετάζεται η αυθεντικότητά του

Photo: www.almasdarnews.com

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα, ο οποίος -όπως υποστηρίζει η οργάνωση- είναι ένας αξιωματούχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που συνελήφθη στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιστοσελίδα SITE που εδρεύει στις ΗΠΑ.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και οι μυστικές υπηρεσίες FSB δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες να σχολιάσουν.
Το διάρκειας 12 λεπτών βίντεο στη ρωσική γλώσσα δόθηκε στη δημοσιότητα την ημέρα που η Ρωσία τιμά την επέτειο από την νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας, το 1945, με στρατιωτικές παρελάσεις.
Σε αυτό εμφανίζεται ένας άνδρας ντυμένος με μαύρη ολόσωμη φόρμα, να γονατίζει και να καλεί άλλους Ρώσους πράκτορες να παραδοθούν.
«Αυτός ο ανόητος πίστεψε τις υποσχέσεις της χώρας του ότι δεν θα τον εγκαταλείψει αν συλλαμβανόταν», ακούγεται να λέει κάποιος και στη συνέχεια ένας γενειοφόρος τον αποκεφαλίζει.
Η αυθεντικότητα του βίντεο και η ταυτότητα του άνδρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ούτε είναι σαφές πότε έγινε η εκτέλεσή του.
Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο με τους αντάρτες και τους άλλους ένοπλους να επιχειρούν την ανατροπή του.
Το βίντεο δείχνει σκηνές που, όπως υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, είναι το αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι περίπου 30 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.