, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στις 15 Ιανουαρίου θα ψηφίσουν οι Βρετανοί βουλευτές για τη συμφωνία του Brexit

Οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν στις 15 Ιανουαρίου για τη συμφωνία του Brexit που εκπονήθηκε έπειτα από διαπραγμάτευση ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι συζητήσεις για το κείμενο αυτό πρόκειται να επαναληφθούν αύριο, Τετάρτη. Όμως η υιοθέτηση της συμφωνίας παραμένει πολύ αβέβαιη, εφόσον επικρίνεται τόσο από τους υποστηρικτές του Brexit όσο και από τους φιλοευρωπαίους.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα έπειτα από συνεδρίαση των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Μέι τους είπε πως δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική η καθυστέρηση του Brexit διά της παρατάσεως του Άρθρου 50 και πως η ιδέα αυτή μπορεί να έχει συζητηθεί από αξιωματούχους της ΕΕ, αλλά όχι και από βρετανούς αξιωματούχους.

«Η συζήτηση θα αρχίσει αύριο … Η πρωθυπουργός είπε πως θα κλείσει τη συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη, που είναι 15 Ιανουαρίου, όταν θα διεξαχθεί η ψηφοφορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.