, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στόλτενμπεργκ προς Ρωσία: Ελευθερώστε άμεσα τους Ουκρανούς ναύτες και τα πλοία

«Αφήστε άμεσα ελεύθερους τους Ουκρανούς ναύτες και τα πλοία». Αυτό ήταν το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προς το Κρεμλίνο, μετά το επεισόδιο με τα ουκρανικά πλοία.
«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας και παροτρύνουν τη Ρωσία να απελευθερώσουν άμεσα ουκρανικά πλοία και ναύτες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στόλτενμπεργκ.
«Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη χρήση στρατιωτικής δύναμης ενάντια στα ουκρανικά πλοία και το ναυτικό προσωπικό, οπότε καλούμε τη Ρωσία να απελευθερώσει άμεσα τους Ουκρανούς ναυτικούς και τα πλοία που κατέλαβε την Κυριακή» τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.
Το θερμόμετρο στη Μαύρη Θάλασσα παραμένει υψηλό, μετά το θερμό επεισόδιο στο στενό του Κερτς και την κατάληψη τριών ουκρανικών πολεμικών πλοίων από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, επέβαλε στρατιωτικό νόμο, υπογράφοντας διάταγμα που επιβάλλει τον εν λόγω στρατιωτικό νόμο για 60 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, αν και χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.
Πηγή: tribune.gr

#Tags: ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.