, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συλλήψεις υπόπτων στη Γαλλία -Φέρεται ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας

Άτομα ύποπτα ότι ετοιμάζονταν για να πραγματοποιήσουν «σε σύντομο χρονικό διάστημα» επίθεση με στόχο τις δυνάμεις της τάξης στη Γαλλία συνελήφθησαν την Παρασκευή, στο πλαίσιο έρευνας που άρχισε για σύσταση «τρομοκρατικής εγκληματικής συμμορίας κακοποιών», έγινε σήμερα (29/4) γνωστό από την εισαγγελία του Παρισιού.
Μεταξύ των υπόπτων είναι και ένας ανήλικος, που έχει ήδη καταδικασθεί σε τρία χρόνια φυλάκιση, τα δύο με αναστολή, επειδή προσπάθησε να μεταβεί στη Συρία, διευκρίνισε η εισαγγελία επιβεβαιώνοντας πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο της προηγούμενης ποινής του, ο ανήλικος αυτός είχε τοποθετηθεί στους κόλπους μιας εκπαιδευτικής δομής. Τα τρία άλλα πρόσωπα, όλα ενήλικοι, είναι γνωστά για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με πηγή στην έρευνα
Στη Γαλλία, η προκαταρκτική έρευνα είχε αρχίσει την 1η Φεβρουαρίου από την εισαγγελία του Παρισιού και οι ανακρίσεις ανατέθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI).
Οι δυνάμεις της τάξης περιλαμβάνονται ανάμεσα στους στόχους που η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει καλέσει επανειλημμένα να πληγούν.

#Tags: Γαλλία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.