, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σύγκρουση ρωσικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα – Διασώθηκαν όλα τα μέλη

KCHF.RU STOCK IMAGE

Ένα σκάφος αναγνώρισης που ανήκει στο ρωσικό ναυτικό συγκρούστηκε με ένα άλλο πλοίο κοντά στο Βόσπορο, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το «Liman», σκάφος αναγνωρίσεως των 1.560 τόνων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τρυπήθηκε με το πλήρωμα να αγωνίζεται για να κρατήσει το σκάφος στην επιφάνεια, δήλωσε το υπουργείο σε δήλωσή του.
Αργότερα, η τουρκική ακτοφυλακή δήλωσε ότι διέσωσε 78 άτομα από το ρωσικό πλοίο, σύμφωνα με την TASS.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, η σύγκρουση επήλθε λόγω ομίχλης και χαμηλής ορατότητας, με αποτέλεσμα το ρωσικό πλοίο να βυθιστεί.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το «Liman» συγκρούστηκε με ένα άλλο πλοίο, το Ashot-7, περίπου 40km νοτιοδυτικά από το Στενό του Βοσπόρου.
Το “Liman” χτίστηκε κατά τη διάρκεια των Σοβιετικών χρόνων στην Πολωνία και τέθηκε σε λειτουργία το 1970. Είναι κυρίως άοπλο, αλλά φέρει σταθμό ραντάρ, υδροακουστικό ανιχνευτή και εξοπλισμό αναγνώρισης που απαιτείται για την παρακολούθηση επιφανειακών πλοίων και υποβρυχίων.
Το πλήρωμα που μπορεί αν φέρει υπολογίζεται στα 85 άτομα, αν και δεν είναι ακόμα σαφές πόσοι άνθρωποι ήταν στο πλοίο κατά τη στιγμή του συμβάντος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.