, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

1 εκ. ευρώ για μια θέση στους Ολυμπιακούς

Τι δουλειά έχουν ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον (ιδιοκτήτης της εταιρείας Johnson & Johnson) στον ιππικό όμιλο του Παλμ Μπιτς στη Φλόριδα των ΗΠΑ;
Βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν τις θυγατέρες τους που αγωνίστηκαν για το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Έχουν κι αυτοί τα άγχη τους βλέπετε…
Φαίνεται ότι η ιππασία αποτελεί σημείο συνάντησης για αρκετούς διασήμους και εύπορους που καμαρώνουν τα παιδιά τους σε αγώνες ιππασίας.
Μπορεί η 20χρονη Τζέσικα, κόρη του Μπρους Σπρίνγκστιν, η 15χρονη Τζένιφερ, κόρη του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, και η 24χρονη Ντέιζι, κόρη του Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον, να μην έφτασαν έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια άλλη γόνος πλούσιας οικογένειας ωστόσο θα αγωνιστεί στο Λονδίνο: η 17χρονη Ριντ, κόρη του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας Lorillard Μουράι Κέσλερ, η οποία είναι το νεότερο μέλος που έχει ποτέ συμμετάσχει στην ολυμπιακή ομάδα ιππασίας των ΗΠΑ.
Άλογα και πατεράδες με φουσκωμένα πορτοφόλια πάνε μαζί, καθώς η ιππασία θεωρείται ακριβό χόμπι, ενώ η προετοιμασία για αγώνες επαγγελματικού επιπέδου είναι για… εκατομμυριούχους. Ένα άλογο που αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες κοστίζει από 800.000 έως 1.600.000 ευρώ.
Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε ο Μπιλ Γκέιτς – ο πλουσιότερος άνδρας, με περιουσία 50 δισ. ευρώ, κατά το «Φορμπς». Αγόρασε για την κόρη του μια φάρμα 20.000 τ.μ. με οκτώ στάβλους αξίας 800.000 ευρώ, για να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της: μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες!
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν αγόρασε επίσης για την Τζέσικα φάρμα με 15 στάβλους στο Νιου Τζέρσι.
Σε ιπποδρόμους συναντά κανείς και την κόρη του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, την Τζορτζίνα, καθώς και τις Αθηνά Ωνάση (που έχει αγωνιστεί σε διεθνείς αγώνες) και Μάρτα Ορτέγκα – κόρη του ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Zara, Αμάνσιο Ορτέγκα.