Αίγυπτος: Έξι νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

aigyptos
Συνολικά έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αίγυπτο σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις, ανάμεσά τους ένας στρατιώτης στο Κάιρο και άλλος ένας στη χερσόνησο του Σινά.
Ένας βομβιστής – καμικάζι ανατινάχθηκε σε ένα σημείο ελέγχου στην πόλη αλ Τουρ στο βόρειο Σινά, με αποτέλεσμα ένας στρατιώτης να χάσει τη ζωή του και έξι ακόμη να τραυματιστούν, είπε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.
Σε μια ακόμη, κατά τα φαινόμενα συγχρονισμένη, επίθεση στην περιοχή άλλος ένας βομβιστής – καμικάζι στοχοθέτησε ένα λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν πέντε πολίτες, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Στο Κάιρο, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε έξω από ένα δικαστήριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Ένας προηγούμενος απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης στη συνοικία Ηλιούπολη του Καΐρου έκανε λόγο για δύο αστυνομικούς νεκρούς.
Ισλαμιστές εξτρεμιστές στο Σινά στοχοθετούν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας όλο και πιο συχνά μετά τη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ.