, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ανδρουλάκης: Η Ρωσία έβαλε απέναντί της όλα τα ευρωπαϊκά κράτη

«Δεν μου αρέσει η μιλιταριστική θεώρηση για την Ευρώπη. Θέλω την Ευρώπη μία soft power. Αλλά από την άλλη, για να διαφυλάξουμε τις αξίες μας και την εδαφική μας ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών, πρέπει να έχουμε κοινά εργαλεία άμυνας και ασφάλειας κι ένα από αυτά είναι και ο ευρωστρατός», υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη LIFO.

Συμπλήρωσε πως «αν από τα σύνορα της Εσθονίας και της Φινλανδίας, μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο υπάρχει ευρωπαϊκή περιφρούρηση, οποιοσδήποτε τα επιβουλεύεται, θα ξέρει ότι θα βρει απέναντί του και τα 27 κράτη»

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για την συναίνεση που επέδειξε στην αποστολή από την Ελλάδα εξοπλιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

«Ακούω ένα επιχείρημα από κάποιους, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι, κάνοντας αυτήν την επιλογή, η χώρα μας βάζει απέναντί της τη Ρωσία. Αυτό είναι λάθος γιατί η Ρωσία έβαλε απέναντί της όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ σημείωσε ότι «η Ελλάδα, έχοντας την εμπειρία της παράνομης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, δεν θα μπορούσε να έχει καμία άλλη θέση. Διότι, ουσιαστικά, αν είχε άλλη θέση, αυτά που λέμε τόσα χρόνια, θα απαξιώνονταν σε ένα βράδυ».

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «είχαμε δύο δρόμους και πήραμε τον χειρότερο δυνατό, αυτόν της βίαιης απολιγνιτοποίησης, χωρίς στρατηγικό οικονομικό σχέδιο». «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη ισχυροποιεί τους ήδη ισχυρούς και ο κ. Τσίπρας μιλά στο όνομα των πολλών, αλλά χωρίς να έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να βελτιώσει τη ζωή τους. Ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε χτυπώντας φορολογικά τη μεσαία τάξη, χωρίς να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες. Και οι δύο με τις πολιτικές τους διόγκωσαν τα προβλήματα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τα πολιτικά προτάγματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στους στόχους που επιδιώκει με την ανάληψη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ καθώς και στον σχεδιασμό για την αναδιάταξη του κόμματος ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «δεν φιλοδοξούμε να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση. Φιλοδοξούμε να γίνουμε κυβέρνηση και να υλοποιήσουμε τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική μας», διευκρινίζοντας ότι η σοσιαλδημοκρατία που είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής του, σημαίνει μια ισχυρή δημοκρατία με κοινωνικό κράτος και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς για τα οικονομικά του κόμματός του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι θέλει «να είμαστε σε όλα εντάξει και οι πολίτες να ξέρουν ότι κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή», γι’ αυτό και δεσμεύτηκε ότι όλες οι δαπάνες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. «Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πρέπει να βλέπουν πού πάνε οι φόροι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.