, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανταλλαγή πυρών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε από ανταλλαγές πυρών σήμερα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανέφεραν οι αρμενικές αρχές σε αυτή την περιοχή του Καυκάσου την οποία διεκδικούν οι αυτονομιστές και το Αζερμπαϊτζάν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρμενικές αρχές του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέφεραν πως ομάδα “σαμποτέρ” του αζερικού στρατού άνοιξε πυρ σε αυτοκίνητο της αστυνομίας της αρμενικής διοίκησης.

“Τρεις υπάλληλοι της αστυνομίας σκοτώθηκαν”, δήλωσε η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας ότι ένας τέταρτος τραυματίστηκε από σφαίρα στο στήθος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε αυτή την εκδοχή, λέγοντας ότι υπήρξαν ανταλλαγές πυρών μετά την προσπάθεια να ελεχθούν οχημάτων που φέρεται να μετέφεραν όπλα από την Αρμενία προς τις ζώνες του Καραμπάχ που τελούν υπό τον έλεγχο του Μπακού.

“Άνοιξαν πυρ εναντίον Αζέρων στρατιωτών, η ανταλλαγή πυρών προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες και στις δύο πλευρές”, ανέφερε το υπουργείο χωρίς να δίνει απολογισμό.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, το συμβάν έλαβε χώρα σε έναν δρόμο που συνδέει την κοινότητα Λισαγκόρ (Τούρτσου στα αζερικά) με το Στεπάνακερτ, την πρωτεύουσα των Αρμένιων αυτονομιστών.

Από την πλευρά της, η αρμενική διπλωματία χαρακτήρισε “παράλογες” τις εξηγήσεις του Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας πως δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τη φερόμενη μεταφορά όπλων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.