, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Άσυλο από τη Σερβία είχε ζητήσει ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου

diabathrio1
Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε κοντά στη σορό ενός εκ των τρομοκρατών στις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, η οποία εντοπίστηκε έξω από το Σταντ ντε Φρανς, είχε περάσει τον περασμένο μήνα από τη Σερβία, όπου είχε ζητήσει άσυλο, ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.
“Ένας από τους υπόπτους για τρομοκρατία, ο Α.Α., που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, είχε καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου φέτος στο μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο, όπου ζήτησε επισήμως άσυλο”, αναφέρει το υπουργείο σε δήλωσή του.
Το μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο χωρίζει τη Σερβία από την ΠΓΔΜ.
“Έλεγχοι επιβεβαίωσαν πως τα στοιχεία που τον αφορούν ταιριάζουν με αυτά του προσώπου που είχε ταυτοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Η Ιντερπόλ δεν είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του προσώπου αυτού”.
Η σερβική εφημερίδα Blic δημοσιεύει σήμερα τη φωτογραφία από το διαβατήριο του 25χρονου Αχμέντ Αλμουχαμέντ, τον οποίον το δημοσίευμα κατονομάζει ως έναν από τους δυο άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως πρόσφυγες στη Λέρο και πέρασαν από την Ελλάδα στη Γαλλία.
Πηγή: skai.gr