, Τετάρτη
29 Μαρτίου 2023

Ατύχημα ή κάτι άλλο, ο μυστηριώδης θάνατος δημοσιογράφου στην Τουρκία;

thanatos

Λίγες ημέρες μετά την δημόσια τοποθέτηση της αναφορικά με τους φόβους που η ίδια είχε από απειλές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών λόγω της δημοσιογραφικής κάλυψης της πολιορκίας του Κομπάνι, η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σερένα Σιμ, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, στην πόλη Σουρούκ της Τουρκίας.

Ειδικότερα, η Σερένα Σιμ, η οποία εργαζόταν στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, ως ανταποκρίτρια της Τουρκίας, σκοτώθηκε, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν, συγκρούστηκε με ένα ‘’βαρύ όχημα’’.

Ο μυστήριος θάνατος της δημοσιογράφου, ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την δήλωσή της στην κάμερα, υποστηρίζοντας πως Τούρκοι πράκτορες την κατηγορούσαν για κατασκοπεία, μετά από ένα ρεπορτάζ που η ίδια είχε επιμεληθεί και έλεγε ότι τρομοκράτες – μέλη του ISIS, πηγαινοέρχονταν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, κρυμμένοι στο πίσω μέρος οχημάτων ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως και να έχει πάντως, ο θάνατος της δημοσιογράφου, παραμένει ένα μυστήριο, καθώς αν ισχύουν αυτά που η ίδια κατήγγειλε λίγες ημέρες πριν, τότε σίγουρα κάποιοι είχαν πολλούς λόγους για να την βγάλουν από τη μέση.