22:54, Πέμπτη
18 Αυγούστου 2022

Charlie Hebdo: Σε ανώνυμο τάφο ενταφιάστηκε ο δεύτερος δράστης του μακελειού

images (3)

Ο δεύτερος από τους δράστες της επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ο Σερίφ Κουασί, ενταφιάστηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε έναν ανώνυμο τάφο στο προάστιο Ζενβιλιέρ του Παρισιού, όπου κατοικούσε με την οικογένειά του.
Όπως συνέβη και με τον αδελφό του, τον Σαίντ, που τάφηκε την προηγουμένη νύχτα στη Ρεμς, ο τάφος του Σερίφ είναι ανώνυμος, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου που δεν ήθελε να μετατραπεί ο χώρος σε τόπο προσκυνήματος.
“Ο ενταφιασμός έγινε μυστικά στις 23.45. Η σύζυγός του δεν θέλησε να παραβρεθεί. Δεν υπήρχε κανείς”, διευκρίνισε ο δήμος.
Ο δήμαρχος Πατρίς Λεκλέρκ εξήγησε ότι “δεν υπήρχε καμία άλλη νόμιμη οδός παρά μόνο να επιτρέψουμε τον ενταφιασμό του Σερίφ Κουασί”.
Ο ίδιος αρνήθηκε ωστόσο να ταφεί στον ίδιο χώρο ο Σαίντ Κουασί, η κηδεία του οποίου έγινε το βράδυ της Παρασκευής στη Ρεμς, σε έναν επίσης ανώνυμο τάφο.
Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, οι συγγενείς του νεκρού μπορούν να ζητήσουν τον ενταφιασμό του μόνο στον δήμο όπου κατοικούν είτε εκεί όπου διαθέτουν οικογενειακό τάφο.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι δημοτικές αρχές μπορούν να αρνηθούν.