Διχασμένοι οι Ευρωπαίοι μετά τη λήξη του Eurogroup

Διχασμένοι φαίνεται να είναι οι Ευρωπαίοι μετά τη λήξη του Eurogroup. Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για το αν θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη μιλώντας ακόμα και για Grexit, ωστόσο υπάρχουν και φωνές αισιοδοξίας.
Για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη με την καταστροφή μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Εντουαρντ Σκικλούνα, μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
«Αυτό θα ήταν, θα ήταν μία καταστροφή», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους, στέλνοντας έτσι αυστηρή προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση.  «Η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί, να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όλα εξαρτώνται από το αν η Ελλάδα καταλάβει την πραγματική σοβαρότητα της κατάστασης, γιατί ο χρόνος τελειώνει», συμπλήρωσε.
Από την άλλη αισιόδοξος και καθησυχαστικός δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν, λέγοντας ότι δεν ανησυχεί, ενώ  πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Ελλάδα θα διατυπώσει τελικά το αίτημα για παράταση του προγράμματος.
Προειδοποίησε όμως ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την εκπνοή του προγράμματος, στις 28 Φεβρουαρίου, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσει η χρηματοδότηση, κάτι που θα οδηγούσε σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας. «Δεν ανησυχώ. Είμαι πεπεισμένος ότι τελικά θα φτάσουμε σε κοινό έδαφος και κοινή απόφαση. Ελπίζω οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε αίτημα για την παράταση του προγράμματος», είπε ο Παντοάν, που πρόσθεσε ότι είναι εκτός τόπου οι συζητήσεις για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.