, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Eat With, η νέα μόδα που σαρώνει

eat-wit-660Eίναι μόδα, έχει άποψη και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία. Είναι το eat with, ένα πρότζεκτ που εφαρμόζεται με επιτυχία σε Νέα Υόρκη, Ισραήλ και Ισπανία, σύμφωνα με το οποίο καθένας μπορεί να μετατρέψει το σπίτι του σε εστιατόριο, να κάτσει στο τραπέζι του με αγνώστους και να μοιραστεί μαζί τους τοπικές λιχουδιές, ιστορίες και εμπειρίες.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, αναλυτικές πληροφορίες για το οποίο υπάρχουν στην ιστοσελίδα eatwith.com, όπου περιγράφονται όλα τα event που προγραμματίζονται και δίνει πληροφορίες σε ενδιαφερόμενους ανάλογα με τον προορισμό που θα επισκεφθούν, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο για τους οικοδεσπότες όσο και για τους ταξιδιώτες. Η φιλοσοφία του συμπυκνώνεται στη φράση «μοιραζόμαστε τα αγαπημένα μας πιάτα και μοναδικές πολιτιστικές ιδέες».

Οι οικοδεσπότες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να καθίσουν στο τραπέζι και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες αλλά και να ακούσουν τις ιστορίες που έχουν να τους διηγηθούν άνθρωποι από διαφορετικά μέρη του κόσμου και από την άλλη πλευρά οι ταξιδιώτες μπορούν να γευθούν τις τοπικές λιχουδιές όχι σε κάποιο απρόσωπο εστιατόριο αλλά σε ένα φιλόξενο σπίτι πράγμα που τους δίνει την ευκαιρία να συναναστραφούν με τους ντόπιους που θα τους μάθουν όλα τα «μυστικά» που θα ήθελαν να μάθουν για την πόλη τους. Το κόστος για τον ταξιδιώτη που θα θελήσει να ζήσει αυτή την εμπειρία ανέρχεται στα 30 με 50 δολάρια.

Οι δημιουργοί του ευελπιστούν να επεκτείνουν και σε άλλες πόλεις την ιδέα τους.

Πηγή: iefimerida.gr