Έφηβος ενταγμένος στο ΙΚ σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα

ImageHandler

Σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μελβούρνη και είχε αποθηκευμένα εκρηκτικά υλικά στο σπίτι του, στο προάστιο Κρέγιερμπουν ένας Αυστραλός έφηβος που φέρεται να είχε στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα μάλιστα με την τζιχαντιστική οργάνωση ο νεαρός Τζέικ Μπίλαρντι ανατινάχθηκε στο Ιράκ σε επίθεση αυτοκτονίας.
Τα σχέδια του να προβεί σε τρομοκρατικές πράξεις στη Μελβούρνη τα ανέφερε ο ίδιος σε σημείωμα σε μπλογκ του, λίγο πριν σκοτωθεί ενώ η αστυνομία αποκάλυψε πως λίγο μετά την αναχώρηση του Τζέικ Μπίλαρντι στο εξωτερικό, έκανε έφοδο στο σπίτι του στη Μελβούρνη όπου, μεταξύ άλλων, βρήκε χημικά και εκρηκτικές ύλες.
Οι αυστραλιανές αρχές είχαν ακυρώσει το διαβατήριο του Μπίλαρντι τον περασμένο Οκτώβριο. Συνολικά η Αυστραλία έχει ακυρώσει 100 διαβατήρια ατόμων που εκτιμά ότι έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.
Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία αναφέροντας ότι σε αυτήν διακρίνεται ο Αμπού Αμπντάλα αλ-Αουστράλι πριν πραγματοποιήσει την επίθεση αυτοκτονίας στην ιρακινή πόλη Ραμάντι.
Το ψευδώνυμο του 18χρονου Αυστραλού Τζέικ Μπίλαρντι ήταν Αμπού Αμπντάλα αλ-Αουστράλι.