Έγινε ο πρώτος γκέι γάμος…φυλακισμένων

ImageHandler (5)

Ο Μιχαήλ Γκαλατίνοφ είναι 40 ετών, παιδόφιλος και καταδικάστηκε το 1997 σε ισόβια, για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ομοφυλόφιλου που είχε γνωρίσει σε ειδική ιστοσελίδα γνωριμιών για γκέι.
Ο Μαρκ Γκόντουιν είναι 31 ετών και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για μια «ομοφοβική ανθρωποκτονία» το 2007.
Όμως το αξιοπερίεργο δεν είναι το παρελθόν των δυο κρατουμένων. Αυτό που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων, εντός και εκτός της φυλακής του Γιόρκσαϊρ, είναι το γεγονός πως οι δυο ισοβίτες, έγραψαν ιστορία, γιατί έγιναν το πρώτο παντρεμένο γκέι ζευγάρι πίσω από τα σίδερα της φυλακής της Αγγλίας.
Σύμφωνα με τις αρχές της φυλακής, οι δυο τους δεν μοιράζονταν κάποιο κελί ούτε θα μετακομίσει ο ένας, στο «σπίτι» του άλλου, όπως συνηθίζεται στους γάμους. Σύμφωνα με νόμο που ισχύει από το 1983, οι κρατούμενοι μπορούν να παντρευτούν στο μέρος στο οποίο εκτίουν την ποινή τους.
Έτσι λοιπόν, το μυστήριο, τελέστηκε μπροστά σε άτομα της οικογένειας, λίγους φίλους και συγκρατούμενους και τέσσερις προσκεκλημένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τους δυο ερωτευμένους να ανταλλάσσουν όρκους αποκαλώντας ο ένας τον άλλο «σύντροφο ψυχής».