Έπιασαν τον «Σήφη» της… Μαλαισίας

AC35009A68FCC569C9A71ABF597581B2

Μπορεί ο «Σήφης» να κολυμπάει ακόμα αμέριμνος στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο Κρήτης, όμως, στη Μαλαισία ένας… συνάδελφός του είχε την ατυχία να πιαστεί από τους ειδικούς παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του να διαφύγει της προσοχής τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της μαλαισιανής ιστοσελίδας The Star ένας κροκόδειλος εντοπίστηκε τον περασμένο Αύγουστο να κυκλοφορεί στο δημοφιλές αθλητικό κέντρο Λίκας στην περιοχή Κότα Κιναμπάλου.

Ο 2χρονος αρσενικός κροκόδειλος εθεάθη από πολλούς αθλητές, ωστόσο οι υπεύθυνοι της αρμόδιας υπηρεσίας άγριας φύσης δεν κατάφερνε να τον αιχμαλωτίσει.

Παρόλα αυτά, ο έξυπνος κροκόδειλος πιάστηκε σε μία από τις παγίδες που είχαν αφήσει οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ζωολογικό κήπο της περιοχής.

«Θα αφήσουμε και άλλες παγίδες στη λίμνη σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλοι κροκόδειλοι», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Βέβαια, οι αθλητές δεν ενοχλούνταν τόσο από την παρουσία του ερπετού, καθώς παρότι υπήρχαν αναρτημένες πινακίδες που ενημέρωναν το κοινό για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν, πολλοί ήταν εκείνοι που συνέχιζαν ανενόχλητοι την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και άλλοι τόσοι όσοι αναζητούσαν μάταια τον απρόσμενο επισκέπτη.