Επίθεση ανταρτών σε στρατόπεδο στην Κένυα

ImageHandler (6)

Έναν Κενυάτη αστυνομικό σκότωσαν αυτονομιστές αντάρτες και τραυμάτισαν πολύ σοβαρά δύο συναδέλφους του, όταν πραγματοποίησαν επίθεση στο στρατόπεδο της αστυνομίας στην παράκτια κομητεία Κιλίφι, στο νότο, ανακοίνωσε ανώτερος τοπικός αξιωματούχος.

Ο Αλμπερτ Κόμπια, επίτροπος της κομητείας, δήλωσε ότι οι δράστες -κρατώντας μαχαίρια- εισέβαλαν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε στρατόπεδο της αστυνομίας στην περιοχή Μουαναμουίνγκα, σκοτώνοντας τον δεκανέα υπηρεσίας, αρμόδιο για την ασφάλεια του στρατοπέδου και τραυματίζοντας άλλους δύο.

«Κάποια όπλα εκλάπησαν. Έχουμε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών», δήλωσε ο κ. Κόμπια. «Πιστεύουμε ότι εμπλέκεται η MRC», η εκτός νόμου αυτονομιστική οργάνωση «Ρεπουμπλικανικό Συμβούλιο της Μομπάσα», η οποία επιδιώκει τον έλεγχο της παράκτιας περιοχής, επικαλούμενη τις δεκαετίες εγκατάλειψής της από την κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Ο Ραντού Νζάι, γενικός γραμματέας της MRC απέρριψε την κατηγορία: «Δεν γνωρίζουμε τίποτε για καμιά επίθεση. Ως συνήθως, η κυβέρνηση μας χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίους τράγους, κατηγορώντας μας».

Η MRC υπέστη μεγάλες απώλειες κατά τις επιχειρήσεις καταστολής τις οποίες διεξήγαγε η κυβέρνηση το 2012 και το 2013. Πριν από εκείνη την περίοδο, είχε πραγματοποιήσει αρκετές βίαιες επιθέσεις στην περιοχή.