09:06, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Επίθεση…Σαρκοζί σε Τσίπρα

9491ac67696c21953dd87f39fa6a8600_XL

Δριμεία επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπολύει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» o τέως πρόεδρος της Γαλλίας και νυν αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφαγε το… καπέλο του αθετώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Ο Σαρκοζί εκτοξεύει πυρά κατά του Α. Τσίπρα σε μία προσπάθεια να αποθαρρύνει το γαλλικό λαό να ψηφίσει το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις εκλογές του 2017, το οποίο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου. «Ο κύριος Τσίπρας έφαγε το καπέλο του», δηλώνει ο αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς στη συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία στο Eurogroup μεταξύ Αθηνών – Βρυξελλών και εάν ο ίδιος θα επιθυμούσε μία έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
«Όχι, σε καμία περίπτωση όχι. Βλέπω, πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφαγε το καπέλο του. Εγκατέλειψε την ιδέα να ξηλώσει τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτή στον Πειραιά, εγκατέλειψε την ιδέα να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να κάνει προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Ο κύριος Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα υπό τις επευφημίες του ηγέτη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν και της επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν», τόνισε ο Σαρκοζί και πρόσθεσε:
«Σε όλους όσοι επικρότησαν τις εκλογές στην Ελλάδα, λέω το εξής: να που θα σας οδηγούσε η ψήφος στο “Εθνικό Μέτωπο”. Μόλις εξελέγη ο Αλ. Τσίπρας κατάπιε τις προεκλογικές του υποσχέσεις του. Αυτό συνέβη σε μία αδερφή χώρα, στη καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού».